Waarom geeft Google Analytics andere resultaten dan de statistieken op mijn dashboard?

GerichtOnline gebruikers die Google Analytics op hun website of landingspagina van de campagne hebben aangesloten zien soms andere statistieken in hun Google Analytics dan in hun GerichtOnline account.

Dit heeft er mee te maken dat Google Analytics meet in sessies en GerichtOnline uitgaat van kliks. Sessies en kliks zijn niet met elkaar te vergelijken.

Kliks zijn het aantal muisklikken op je banner. Kliks worden bij GerichtOnline gebruikt om het succes van je campagne te meten. De meeteenheid ‘sessies’ wordt gebruikt in het programma Google Analytics. Sessies meten het aantal unieke bezoekers dat op de landingspagina van uw campagne komt. Een bezoeker die bijvoorbeeld vier keer met de muis op uw banner drukt levert dus vier kliks op, maar slechts één sessie.

Overige oorzaken meetverschillen:

• Een bezoeker klikt op uw banner maar komt niet aan op de uw landingspagina. Dit kan komen doordat bijvoorbeeld de internetverbinding wordt verbroken of de gebruiker op de ‘stop’ knop drukt.
  • Een bezoeker die zijn cookies of javascript heeft uitgeschakeld levert wel een klik op maar is in Google Analytics niet terug te vinden als sessie.