Volgen

Uitlevering van vertoningen ligt achter op planning, hoe kan dit?

 • Teveel targeting criteria
  Door criteria als regio, profiel en dagen v/d week te combineren blijft er een steeds kleinere doelgroep over. Het kan zijn dat het bereik hierdoor dusdanig klein wordt dat steeds niet de mensen met het juiste profiel onze websites bekijken. Wij adviseren om niet en regio en profiel targeting te combineren tenzij het gebied groot genoeg is en het profiel niet te strikt staat ingesteld.
 • Gekozen regio
  De gekozen straal of regio kan te klein zijn of plaatsvinden in een gebied waar wij minder bereik hebben. Evenals de samenstelling van inwoners in Nederland hebben we meer bereik in de Randstad dan bijv. in Groningen.
 • Periode
  Er kan een te korte periode zijn gekozen waarbinnen de vertoningen uitgeleverd dienen te worden. Hierdoor zijn er niet genoeg momenten om de advertentie te tonen aan de juiste doelgroep.
 • Aantal advertenties
  Het is aan te raden om binnen een campagne advertenties van verschillende formaten toe te voegen, aangezien er hierdoor meer advertentieposities beschikbaar zijn. Bij toevoeging van bijvoorbeeld slechts één advertentieformaat (bijv. 300x250), mis je als ondernemer automatisch alle beschikbare posities voor formaten als de 336x280 of de 728x90.
 • Veel concurrentie
  Het kan zo zijn dat er op basis van de gekozen criteria veel andere adverteerders zijn die op deze zelfde doelgroep mikken. Hierdoor kan schaarste ontstaan en is uitlevering lastiger.

*Tip!

Als je niet zeker weet welk profiel je moet kiezen, selecteer er dan geen en kies voor een bredere doelgroep. Vergis je er bovendien niet in dat jouw doelgroep misschien wel mannen kan zijn, maar dat de vrouw/vriendin van deze man een belangrijke beïnvloeder kan zijn van het aankoopgedrag van deze man. Misschien doet zij de aankoop zelfs wel. Hierdoor voorkom je dat je een mogelijke geschikte doelgroep uitsluit. Bovendien zorgt het systeem automatisch voor optimalisatie van de campagne middels complexe algoritmes. 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk