Hoe werkt locatie targeting binnen GerichtOnline?

Stel jouw bedrijf bevindt zich in Alkmaar en je wilt (potentiële) klanten in de regio aanspreken. Bepaal dan gemakkelijk zelf de grenzen van de campagne door te kiezen voor regio targeting. Je voert simpelweg een postcode of plaatsnaam in en kiest de gewenste straal.

Hoe werkt regio targeting?
Regio targeting binnen GerichtOnline werkt (evenals bij de meeste partijen in de markt) op basis van het lokale IP-adres van de gebruiker. De campagne wordt daarmee uitsluitend getoond aan gebruikers in de gekozen regio's. Hierbij is helaas wel sprake van een kleine afwijking in bepaalde gebieden. GerichtOnline doet echter haar uiterste best om de technieken op gebied van regio-targeting continu te optimaliseren.

Onderstaand een voorbeeld van regio targeting, onderaan dit scherm staan de selecties met daarachter de bekende regio's binnen ons systeem.

Tip!

Zorg ervoor dat de geselecteerde regio niet te klein is. Dit voorkomt dat de beoogde doelgroep te klein wordt en dat uitlevering in het geding komt. Kies voor de veiligheid voor een wat groter gebied.